MENÜ
İzmir 13°
Gündem Çeşme
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar  Günü Kutlandı
Yerel
8 Mart 2024 Cuma 12:51

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar  Günü Kutlandı

Çeşme'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü törenle kutlandı. Törene, ilçede bulunan kadın dernekleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı'nda, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, İYİ Parti Başkan Adayı ve Meclis Üyesi Havva Evci, CHP İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşların katılımıyla tören düzenlendi. Tören  Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. 

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran törende yaptığı konuşmada; “Halide Edip’lerin, Nene Hatun’ların, Halime Çavuş’ların, cumhuriyete kanını canını vermiş kahraman kadınların topraklarında bir Afganistan yaratmak hayalini kuranlar önünde sonunda Cumhuriyetin topuklu efelerine, Mustafa Kemal’in kadınlarına boyun eğecekler.

Bu karanlık güruh; hayalindeki ortaçağ iklimini yaratmak için; eğitimden iş hayatına, medyadan bürokrasiye kadar tüm alanlarda zaman zaman gizli, zaman zaman alenen baskı kurmaya çalışıyor.

Kız çocuklarımızın okumasına engeller koymaya çalışıyor. İş hayatında fırsat eşitliğinin önüne geçiyor. Gerici şarlatanların akıl dışı fetvalarına yol veriyor. Çocuk yaşta evlilikleri görmezden geliyor. Kadın katillerine iyi hal indirimleriyle kol kanat geriyorlar.

Ne okuyacağına, ne söyleyeceğine, nasıl giyinip, nasıl kahkaha atacağına, kaç çocuk doğuracağına bile karar vermeye çalışıyorlar.

Ama olmuyor. Olmayacak!

İşte Türkiye’nin dört bir yanında, eğitimde, bilimde, sanatta, tarlada, siyasette, sokakta,  cumhuriyetin kadınları ışıl ışıl parıldamaya devam ediyorlar.

Devam edecekler.

Ve bizler; Çağdaş yarınlara adanmış ömürlerimizle, 
Kemalist devrimlere inanmış, güçlü, koca yürekli kadınlarımızla karanlığın üstüne gümbür gümbür yürümeye devam edeceğiz!

Kadınlar gününüz kutlu olsun!” sözlerine yer verdi.

CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli ise;
“ 8 Mart’lar bizim ülkemizde başka ülkelerde olduğu gibi gönül rahatlığıyla kutlanmıyor. Her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı  ülkemizde yasaların caydırıcı olmadığı gibi üzerine bir de iyi hal indirimi veriyorlar. İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. 

Bizler kadın olarak iş hayatımızda, siyasi hayatımızda, sosyal hayatımızda varoluş mücadelesi veriyoruz. 
Bu nedenle 8 Martlar bir kutlama değil daha çok birlik ve mücadele günü gibi geçiyor. 

Ben her 8 Mart’ta olduğu gibi bu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de, ülkemizde katledilen tüm kadınları, ötekileştirilen tüm kadınları, mücadele veren tüm kadınları saygı ve sevgiyle anıyorum.
Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.” dedi.

Çeşme CHP Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridede ise;
“Kadınları sosyal ve ekonomik hayattan dışladığınızda, kadının gücünü, disiplinini, vicdanını yok saydığınızda  kötülüğe daha çok alan açıyorsunuz demektir.
Maden facialarının, ormanlarımızın katledilmesinin, gençlerimizin işsiz, umutsuz kalmalarının, ÇEDES
projesi ile orta çağ zihniyetinin okullara sokulmasının, bu yoksulluğun, bu insafsızlığın en büyük korkusu
kadının  gücü.
Bakın  son on yılda beş bine yakın kadınımız  katledildi.
Kadınları  sindirip susturmak için İstanbul Sözleşmesi’ni bir gecede rafa kaldırdılar. Hunharca işlenen  kadın cinayetlerine, saçma sapan ceza indirimleri veriyorlar.

Biz birlikte, omuz omuza verip sesimizi
yükseltmedikçe  bu vahşete devam edecekler.
Ama Atamızın 'Omuzlar üzerinde yükselmeye' layık
gördügü aydınlık yüzlü Cumhuriyet kadınları  olarak bu
gerici aklın baskılarına asla boyun eğmeyeceğiz…
Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğinin  çalınmasına
müsaade etmeyeceğiz.

Nerede bir haksızlık varsa, nerede bir şiddet varsa karşısında omuz omuza direnen biz kadınları bulacak.
Gazi Mustafa Kemal'in izinde, Cumhuriyet kazanımlarımızdan bir adım bile geri adım atmadan, Emek için, adalet için, demokrasi için, gelecek güzel günler için omuz omuza, tüm kalbimizle mücadele etmeye devam edecegiz.”
sözlerine yer verdi.

Törende konuşmaların ardından gökyüzüne mor balonlar salındı ve toplu hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle son buldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gündem Çeşme